Amenajare bucatarie

Cum alegi cel mai bun contrablat (backsplash) la bucatarie

contrablat-la-bucatarie

Alegerea si decizia achizitiei unui contrablat la bucatarie, de calitate si rezistent, este foarte importanta in procesul de amenajare. Bucataria este acel spatiu cu o nota personala deosebita, in care toti membrii familiei se aduna la masa si in care ne petrecem o mare parte din timpul petrecut acasa.
De aceea este important sa ne asiguram ca pentru amenajarea bucatariei si confortul nostru ulterior, folosim doar materiale foarte calitative.
Astazi vorbim despre alegerea contrablatului.

Ce este si ce rol are un contrablat la bucatarie?

Contrablatul reprezinta placarea peretelui dintre blat si dulapurile superioare, pentru protejarea de grasime si apa a zonei in dreptul careia se gateste.
Un contrablat ca si material va trebui sa aiba o rezistenta ridicata la patare si in acelasi timp un stil si design placut, fiind chiar mai vizibil decat blatul de lucru.
Poti alege pentru placarea acestei portiuni, un finisaj cu personalitate si elegant, in ton cu restul decorului, respectiv blatul si mobila de bucatarie.

Cel mai bun material pentru un contrablat de bucatarie:

Daca alegi sa folosesti un Blat de lucru Premium din Quartz Compozit pentru mobila de bucatarie,atunci poti aplica acelasi
material de Cuart Compozit si pentru placarea de Contrablat (backsplash). Culorile si texturile acestui tip de piatra compozita, sunt placute si nu incarca vizual spatiul ca si design, iar ca eficienta, reprezinta alegerea optima datorita faptului ca este perfect sigilat, rezistent la pete si se curata foarte usor, asemeni unui geam.

De ce sa alegi contrablaturi de bucatarie din Quartz Compozit, click AICI

Mai multe detalii despre Cuarț compozit, gasiti pe Wikipedia AICI

Alte optiuni pentru un contrablat de bucatarie rezistent:

O alta varianta recomandata si eleganta este placarea cu placaj sau mozaic din piatra naturala, in cazul in care se doreste un
design diferit sau vintage si care sa dea o nota contrastanta placuta cu blatul de lucru. In cazul acestei variante este recomandat ca
ulterior montajului, suprafata sa fie impermeabilizata pentru protectia contra patarii.


Spre deosebire de suprafetele din Quartz – Cuart Compozit care sunt perfect sigilate natural si nu necesita intretinere deloc, Piatra naturala, Granitul, Travertinul, Marmura sau Mozaicul, necesita o atentie mai deosebita si o intretinere constanta prin tratarea periodica cu substante de impremeabilizare, datorita faptului ca au o structura relativ poroasa chiar daca aparent au un finisaj lucios.

Aceasta altenativa este foarte eficienta daca preferi sa accentuezi captarea atentiei la nivelul unui contrablat la bucatarie, alegand o culoare si structura usor diferita cu cea a blatului.
Cand amenajezi sau renovezi bucataria, iti recomand ca atuci cand alegi blatul de lucru, sa ai in vedere si un backsplash complementar, fie ca preferi un look mai linistit sau unul de impact. Poti alege ambele variante recomandate, important este sa-ti placa si sa te simti bine in bucataria ta!
Specialistii nostri, va stau la dispozitie pentru recomandari si sfaturi legate de optiunile de materiale premium pentru placarea blatului
de lucru si a zonei de contrablat (backsplash).
Ne puteti contacta pentru recomandari personalizate sau alte intrebari pe adresa de email: contact@blat-bucatarie.ro sau telefonic: 0723.539.822

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *